Van cargotaxi για μικρομεταφορές μικρομετακομίσεις φθηνά Αθήνα

Μικρομεταφορές μικρομετακομίσεις φθηνά στην Αθήνα

Μικρομεταφορές  Μικρομετακομίσεις στην Αθήνα φθηνά

Ο εύκολος τρόπος για να κάνετε μικρομεταφορές μικρομετακομίσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Προάστια Νομού Αττικής.

Σήμερα όλοι αναζητούν φθηνές μεταφορικές για μεταφορές μετακομίσεις τόσο στην Αθήνα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής.

Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να μεταφέρετε λίγα αντικείμενα η ένα μόνο αντικείμενο?

Εδώ υπάρχουμε εμείς στο cargotaxi.gr. Ο κύριος παράγοντας ίδρυσης του cargotaxi.gr είναι η μεγάλη ζήτηση για μικρόμεταφορές και μικρόμετακομίσεις κυρίως στην Αθήνα αλλά και στο υπόλοιπο Αττικής.

Στόχος είναι να πληρώνετε μικρό τίμημα για ότι θέλετε να μεταφέρετε και σε άμεσο χρόνο. Η ευελιξία των μικρών φορτηγών μας τύπου βαν μας επιτρέπει να κινούμαστε άνετα και γρήγορα ακόμη και στα πιο στενά σοκάκια.

Η συνεχόμενη και αυξημένη ζήτηση για φθηνές μικρό μεταφορές μικρό μετακομίσεις μας ώθησε να ιδρύσουμε το cargotaxi.gr και να ασχοληθούμε εντατικά με μικρά φορτηγά τύπου βαν.

Η cargotaxi.gr ειδικεύετε σε μικρομεταφορές, μικρομετακομίσεις, μότο μεταφορές, διανομές εμπορευμάτων.

Εξυπηρετούμε άμεσα μεταφορές σε πελάτες της IKEA, Praktiker, Leroy Merlin,  mediamarkt, Mart & από οποιοδήποτε φυσικό η ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop)!

Τώρα πλέον από που κι αν κάνετε τις αγορές σας και θέλετε μια οικονομική λύση μεταφοράς και άμεσα δεν έχετε παρά να μας καλέσετε.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Τα πάντα για τις μεταφορές μετακομίσεις και στις φθηνότερες τιμές

Υπηρεσίες cargotaxi.gr

Μεταφορική Δρομείς - Οικογενιακή επιχείρηση μεταφορών μετακομίσεων

Μεταφορικη Δρομεις – Οικογενιακη επιχειρηση μεταφορων μετακομισεων

Μεταφορική Δρομείς – Οικογενιακή επιχείρηση μεταφορών μετακομίσεων

Μεταφορική Δρομείς – Οικογενιακή επιχείρηση μεταφορών μετακομίσεων

Οι πρώτες μέρες της μεταφορικής

Η μεταφορική Δρομείς ιδρύθηκε πριν από 22 χρόνια και είναι μια οικoγενιακή επιχείρηση. Λειτουργούμε με στόλο 10 οχημάτων διαφόρων διαστάσεων και τονάζ, δίνοντάς μας την ευελιξία για μικρές και μεγάλες μεταφορές μετακομίσεις.

Στο ξεκίνημα μας με ένα φορτηγό στην αρχή, με όρεξη στην εργασία και τη σωστή παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας γρήγορα προχωρήσαμε σε αγορά περισσοτέρων φορτηγών καθώς και ανυψωτικού μηχανήματος μετακόμισης έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις κάθε απαιτήσεις.

Το 2008 ανοίξαμε και το πρώτο μας αποθηκευτικό χώρο όπου εκτός από τις αποθηκεύσεις οικοσκευών συγκεντρώνουμε και εμπορεύματα για διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Περιβαλλοντική πολιτική

Ανακύκλωση υλικών συσκευασίας. Ως πάροχοι υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των πελατών μας, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Έχουμε μια ευθύνη ως εταιρεία να φροντίζουμε σωστά το περιβάλλον. Αυτό αποτελεί ουσιαστικό μέρος του τρόπου με τον οποίο τρέχουμε τις υπηρεσίες μετακομίσεων.

Φροντίζουμε για το περιβάλλον και δεσμευόμαστε για συνεχείς βελτιώσεις για να μειώσουμε τις επιπτώσεις, να ανακυκλώσουμε και να δημιουργήσουμε βιώσιμες λύσεις.

Μειώνουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον με:

Αγοράζοντας την τελευταία τεχνολογία καυσίμων και εξασφαλίζοντας τακτική συντήρηση των οχημάτων του στόλου μας για να ελαχιστοποιήσουμε τις εκπομπές αερίων.
Εξασφαλίζουμε τον ασφαλή χειρισμό και την υπεύθυνη απόρριψη υπολειμμάτων χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων, ελαστικών και μπαταριών.
Αποφεύγουμε, όπου είναι δυνατόν, τη χρήση υλικών συσκευασίας που μπορεί να βλάψουν το περιβάλλον..
Επιστροφή κασετών γραφίτη στους προμηθευτές.
Εξοικονομούμε ενέργεια όταν είναι δυνατόν, κλείνοντας τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.
Εξασφαλίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και κατανοούν την πολιτική μας.

Υλικά πλήρωσης - γαριδάκι

Χύμα υλικά πλήρωσης

Χύμα υλικά πλήρωσης

Χρήση χύμα υλικών πλήρωσης

Χρησιμοποιήστε αρκετό χύμα υλικό πλήρωσης για να διασφαλίσετε ότι τα περιεχόμενα δεν μετακινούνται όταν ανακινείτε το κουτί. Συνιστάται να γεμίζετε το κουτί λίγο παραπάνω για να υπάρχει περιθώριο για κατακάθισμα κατά τη μεταφορά. Επίσης, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε επίπεδα κομμάτια από κυματοειδή ινόπλακα ανάμεσα στα περιεχόμενα και τα τεμάχια πλήρωσης, έτσι ώστε να αποφεύγεται η μετακίνηση των ειδών μέσα από τα τεμάχια.

Πρόσθετες συστάσεις: Για εύθραυστα αντικείμενα, τυλίξτε κάθε αντικείμενο ξεχωριστά με πολλαπλές στρώσεις φύλλου αεροστρωμ η αεροπλαστ (φύλλα με μικρές ή μεγάλες φυσαλίδες αέρα ή αφρώδη φύλλα) και τοποθετήστε τα στη συνιστώμενη συσκευασία αποστολής. Τα εύθραυστα αντικείμενα χρειάζεται να διαχωρίζονται κατάλληλα μεταξύ τους, καθώς και να μην εφάπτονται με τις γωνίες, τις πλευρές, την κορυφή και τον πυθμένα του κουτιού. Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να περιβάλλεται από υλικό πάχους τουλάχιστον δύο ιντσών (5,08 εκ.) και να τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον δύο ιντσών (5,08 εκ.) από τα τοιχώματα του κουτιού. Αυτό προλαμβάνει τις ζημιές από την επαφή του ενός προϊόντος με το άλλο και προστατεύει τα περιεχόμενα από τους κραδασμούς και τις δονήσεις, που ενδέχεται να περάσουν από το εξωτερικό του κουτιού στα περιεχόμενα.

Τα χύμα υλικά πλήρωσης όπως το γαριδάκι δεν συνιστώνται για χρήση σε επίπεδα, στενά ή πυκνά προϊόντα που ενδέχεται να μετακινούνται ή να μετατοπίζονται μέσα στο δέμα. Δεδομένου ότι το χύμα υλικό πλήρωσης ενδέχεται να μετακινηθεί και να κατακαθίσει κατά τη διάρκεια του κύκλου διανομής, το προϊόν μπορεί να μετατοπιστεί μέσα στη συσκευασία, και επομένως να εκτεθεί σε αυξημένη πιθανότητα ζημιάς.

Τα χύμα υλικά πλήρωσης όπως το γαριδάκι από διογκωμένη πολυστερίνη προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό και ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές σε ηλεκτρονικά είδη. Για τα ηλεκτρονικά είδη θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντιστατικό γαριδάκι. Χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες, φύλλα με φυσαλίδες ή άλλα είδη συσκευασίας για να τυλίξετε το αντικείμενο, έτσι ώστε το γαριδάκι να μην εισχωρεί σε σημεία, όπου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο εμπόρευμά σας.

Αεροπλαστ

Αεροπλάστ – Πλαστικό φύλλο με φυσαλίδες αέρα

Αεροπλάστ - Πλαστικό φύλλο με φυσαλίδες αέρα

Το πλαστικό φύλλο με φυσαλίδες αέρα (αεροπλαστ) είναι υλικό συσκευασίας κατασκευασμένο από φυσαλίδες αέρα που εγκλωβίζονται μεταξύ δύο φύλλων πολυαιθυλενίου καθώς αυτά σφραγίζονται μαζί. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον εγκλωβισμένο αέρα να δρα ως μαξιλάρι για την προστασία από κραδασμούς.

Πλεονεκτήματα της χρήσης υλικού με φυσαλίδες αέρα

Το περιτύλιγμα με φυσαλίδες αέρα αποτελεί καλό προστατευτικό για ελαφριά αντικείμενα, και μπορεί να κοπεί για να τυλίξει προϊόντα με σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα ή μέγεθος. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για το τύλιγμα προϊόντων με μεγάλο βάρος. Όταν χρησιμοποιείτε πλαστικά φύλλα με φυσαλίδες αέρα, χρησιμοποιείτε αρκετές στρώσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζετε την προστασία ολόκληρου του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των γωνιών και των ακμών.

Χρήση πλαστικού φύλλου με φυσαλίδες αέρα

Το πλαστικό φύλλο με μικρές φυσαλίδες αέρα είναι υλικό συσκευασίας κατασκευασμένο με φυσαλίδες αέρα ύψους 1/4 της ίντσας (0,64 εκ.), το οποίο παρέχει προστασία της επιφάνειας. Το πλαστικό φύλλο με μεγάλες φυσαλίδες αέρα είναι υλικό συσκευασίας κατασκευασμένο με φυσαλίδες αέρα ύψους 1/2 της ίντσας (1,27 εκ.), το οποίο χρησιμοποιείται για απόσβεση.

Τυλίγεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά και τοποθετείτε το σε ανθεκτικό περιέκτη. Τα εύθραυστα αντικείμενα χρειάζονται τον κατάλληλο διαχωρισμό μεταξύ τους, καθώς και να μην εφάπτονται με τις γωνίες, τις πλευρές, την κορυφή και τον πυθμένα του κουτιού. Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να περιβάλλεται από πλαστικό φύλλο με φυσαλίδες αέρα πάχους τουλάχιστον δύο ιντσών (5,08 εκ.) και να τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον δύο ιντσών (5,08 εκ.) από τα τοιχώματα του κουτιού. Αυτό προλαμβάνει τις ζημιές από την επαφή του ενός προϊόντος με το άλλο και προστατεύει τα περιεχόμενα από τους κραδασμούς και τις δονήσεις, που ενδέχεται να περάσουν από το εξωτερικό του κουτιού στα περιεχόμενα. Χρησιμοποιήστε αρκετό φύλλο για να διασφαλίσετε ότι τα περιεχόμενα δεν μετακινούνται όταν ανακινείτε το κουτί.

Μετακομίσεις με τη μεταφορική Δρομείς

Μεταφορικη για μετακομισεις

Μεταφορική για μετακομίσεις

Μεταφορική για μετακομίσεις. Οι μεταφορές μετακομίσεις αποτελούν πάντα έναν βασικό «πονοκέφαλο» για οποιονδήποτε το επιχειρεί. Εμείς, ρωτήσαμε τους ειδικούς μεταφορείς και μοιραζόμαστε μαζί σας τις συμβουλές τους για το θέμα.

Η ανάγκη μας για την οικονομικότερη λύση μεταφοράς, πολλές φόρες μας οδηγεί στη λανθασμένη επιλογή μιας μεταφορικής εταιρείας ή ιδιώτη μεταφορέα. Συνήθως, επιλέγουμε τη χαμηλότερη τιμή, χωρίς να προσέχουμε το αν προσφέρεται η  απαραίτητη τεχνογνωσία στη σωστή και αποτελεσματική μεταφορά των προσωπικών μας αντικειμένων. Μία έμπειρη μεταφορική εταιρεία μπορεί να καθοδηγήσει τον πελάτη, έτσι ώστε να μειώσει σημαντικά το κόστος της μεταφοράς και να τον συμβουλεύσει κατάλληλα για να συσκευάσει ο ίδιος σωστά τα αντικείμενα που θέλει να μεταφέρει, ώστε να πετύχει όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές κατά τη μετακίνηση.

Συσκευάστε σωστά τα εύθραυστα αντικείμενα

  • Τυλίγουμε προσεκτικά τα γυαλικά με πλαστικό φύλλο με φυσαλίδες αέρα.
  • Χρησιμοποιούμε κατάλληλα υλικά για τη συσκευασία κάθε αντικειμένου, όπως φύλλο φυσαλίδας για εύθραυστα και έπιπλα, χαρτόνι για ηλεκτρικές συσκευές, κουβέρτες για πιάνο, πίνακες, φωτιστικά.
  • Τα τοποθετούμε στο κιβώτιο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν κενά, τα γεμίζουμε με πρόσθετα φύλλα φυσαλίδας.
  • Κλείνουμε καλά το κουτί με ταινία.
  • Γράφουμε έξω από το κουτί συνοπτικά το περιεχόμενο του κουτιού και σε ποιο χώρο αντιστοιχεί (π.χ. γυαλικά σαλονιού, γυαλικά κουζίνας, πιάτα, ποτήρια κτλ.)

Σε αυτή την διαδικασία, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εκτός από τις πολύ χρήσιμες συμβουλές της μεταφορικής εταιρείας για το σωστό πακετάρισμα των αντικειμένων του, μπορεί να προμηθευτεί από τον εκάστοτε μεταφορέα τα υλικά συσκευασίας σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή του εμπορίου.

Άλλα χρήσιμα μυστικά

  • Πρέπει να διατηρούμε χαμηλό βάρος στις κουτές που γεμίζουμε. Αυτό εξασφαλίζει την πιο εύκολη και ασφαλή μεταφορά τους, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να ανοίξουν καταστρέφοντας ή φθείροντας το περιεχόμενό τους.
  • Επίσης, ποτίζουμε τις γλάστρες μερικές ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία μετακόμισης  για να είναι πιο ελαφριές και να μην λερώσουν άλλα αντικείμενα που πιθανόν να έρθουν σε επαφή μαζί τους κατά την μεταφορά.
  • Η μεταφορά των βαρέων ή εύθραυστων αντικειμένων, αλλά και των πακέτων μιας μετακόμισης μπορεί να πραγματοποιηθεί από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Σαφώς, μειώνουμε σημαντικά το κόστος της μετακόμισης με αυτόν τον τρόπο, αν και κάτι τέτοιο ενέχει τον κίνδυνο να καταστραφούν ή να φθαρούν τα αντικείμενα από άπειρους χειρισμούς κατά τη φορτοεκφόρτωση και τη μεταφορά τους στον τελικό προορισμό.
  • Είναι πολύ σημαντική η επιλογή της μεταφορικής εταιρείας ή του μεμονωμένου μεταφορέα που θα αναλάβει τη μετακόμιση σας και μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα, την ασφάλεια, την συμβουλή, τη συνεργασία  και το αποτέλεσμα της μεταφοράς.  Το έμπειρο  προσωπικό της εταιρείας μπορεί να έρθει  στο χώρο σας για να αξιολογήσει τη μετακόμιση πριν αυτή πραγματοποιηθεί και να σας παράσχει  τις κατάλληλες συμβουλές για τον αριθμό των μεταφορέων που κρίνεται απαραίτητος για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά των αντικειμένων σας, το σωστό πακετάρισμα, τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση  επίπλων ή άλλων συσκευών.

Αν ψάχνετε μια καλή μεταφορική και οικονομική για μεταφορές μετακομίσεις και αστικές διανομές εμπορευμάτων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

Μετακομίσεις σε λογικές τιμές

Σωστή οργάνωση για πακετάρισμα

Η κύρια φάση της μετακόμισης είναι η ώρα του πακεταρίσματος! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπομονή, ώστε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια στη μεταφορά των αγαπημένων μας πραγμάτων στο νέο μας χώρο, και η απαραίτητη μεθοδικότητα, είναι τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη τη διαδικασία. Έτσι, η επιτυχία του πακεταρίσματος είναι σίγουρη! Πάμε να δούμε συμβουλές, βήμα-βήμα για τη σωστή προετοιμασία και την καλή οργάνωσή μας!

Επιτυχημένο πακετάρισμα

Πακετάρετε τα πράγματα ενός δωματίου κάθε φορά.

Αποφύγετε την ανάμειξη πραγμάτων από διαφορετικά δωμάτια στην ίδια κούτα.

Τοποθετήστε τα ρούχα και τα λευκά είδη-κλινοσκεπάσματα σε βαλίτσες.

Πακετάρετε μικρά αντικείμενα που μπορεί εύκολα να χαθούν, σε έντονα χρωματιστό χαρτί πριν την τοποθέτησή τους σε κούτα.

Τοποθετήστε ετικέτες σε κάθε κούτα με το περιεχόμενό της, το δωμάτιο που αφορά, βέλος που να δείχνει ποια πλευρά είναι επάνω, "εύθραυστο ή μη".

Φροντίστε να πλύνετε και να συσκευάσετε όλα τα χοντρά ρούχα (προσωπικά ρούχα, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα), ώστε να είναι καθαρά πριν το πακετάρισμα.

Δώστε συγκεκριμένο χρώμα στις κούτες σας, είτε ανάλογα με το δωμάτιο το οποίο αφορούν, είτε ανάλογα με το μέλος το οποίο αφορά (π.χ. χρωματίστε την ετικέτα κάθε κούτας ανάλογα).

Χρησιμοποιείτε μικρές κούτες για βαριά αντικείμενα, μεγάλα κουτιά για τα ελαφρά και μεσαίου τύπου κουτιά για κάθε άλλο πράγμα. Τα πιο βαριά αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος , τα ελαφρύτερα στην κορυφή. Ένας καλός κανόνας είναι ότι αν δεν μπορείς να σηκώσεις ένα κουτί με ευκολία, τότε είναι πολύ βαρύ – οπότε μην το παρακάνετε για το καλό της μέσης σας!

Κατά την αποσυναρμολόγηση επίπλων, βάλτε τα εξαρτήματα σε συγκεκριμένο σημείο (πλαστική σακούλα, μικρό κουτάκι) ώστε στην εκ νέου συναρμολόγηση να τα βρίσκετε και να τα χρησιμοποιήσετε εύκολα.

Αποφεύγετε να πακετάρετε εύφλεκτα υλικά που θέλουν ειδική μεταφορά.

Τα υλικά πακεταρίσματος

Το καλό πακετάρισμα θέλει και τα ανάλογα υλικά όμως. Δείτε τι προμήθειες θα πρέπει να εξασφαλίσετε για να είστε εκ των προτέρων καλά εξοπλισμένοι και να μη σας λείψει τίποτα.
Κούτες
Όλων των ειδών και μεγεθών. Προμηθευτείτε τες είτε από τη μεταφορική σας εταιρία. Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε καινούργιες κούτες για μεταφορά-μετακόμιση αντικειμένων από το ανάλογο τμήμα οnline από τη μεταφορική Δρομείς ή απλά να ζητήσετε να κρατηθούν για εσάς μερικές απλές μεταχειρισμένες κούτες που προκύπτουν καθημερινά από τη μεταφορά εμπορευμάτων. Βεβαιωθείτε απλά ότι είναι καθαρές και στεγνές.

Για τα ρούχα σας μια καλή λύση αποτελούν οι ειδικές κούτες ντουλάπας με τις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε όσα ενδύματα κρέμονται ενδύματα.

Για τα κουζινικά σας, χρησιμοποιήστε κούτες με ειδικά χωρίσματα για την προστασία των εύθραυστων αντικειμένων ή προμηθευτείτε χαρτόνια για τα χωρίσματα.

Ειδικά για τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων, μπορείτε να προμηθευτείτε κουτιά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να τα φιλοξενήσουν (π.χ. κατάλληλα για τη μεταφορά ενός γυάλινου τραπεζιού, ενός καθρέπτη ή ενός φωτιστικού.

Για βιβλία, επιλέξτε μικρές κούτες.

Βασικά εργαλεία-εργαλειοθήκη

Για την αποσυναρμολόγηση και τη συναρμολόγηση επίπλων.

Ταινίες συσκευασίας

Επιλέξτε ανθεκτικές αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας (την κλασική καφέ χαρτοταινία που μας έρχεται πρώτη στο μυαλό και κυκλοφορεί σε πολλές ποιότητες).

Ψαλίδια & Κοπίδια

Για να κόβετε εύκολα και γρήγορα την ταινία συσκευασίας και να ανοίγετε γρήγορα τις κούτες.

Προστατευτική μεμβράνη με φυσαλίδες

Για το γέμισμα των πυθμένων των κιβωτίων και για τη συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων. Είναι πιο οικονομικό να την αγοράσετε σε μεγάλα ρολά ώστε να κόβετε τα φύλλα που χρειάζεστε ανά περίπτωση.
Ετικέτες

Για κάθε κούτα.

Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών & διάφανες μικρές σακούλες

Χαρτιά συσκευασίας-περιτυλίγματος

Λευκό χαρτί υγείας ή κενό χαρτί εφημερίδων (αποφύγετε εφημερίδα, η οποία μπορεί να αφήσει λεκέδες μελανιού, ιδίως στα τιμαλφή σας).

Ανεξίτηλους Μαρκαδόρους

Για τη σημείωση των ετικετών.

Στυλό και Σημειωματάριο

Πακετάροντας σωστά μια κούτα

Και αφού είμαστε έτοιμοι, με όλα τα απαραίτητα υλικά, ήρθε η ώρα της δράσης. Πολλές κούτες έτοιμες για γέμισμα! Πως το κάνουμε όμως αυτό… σωστά; Δείτε λοιπόν!

Συναρμολογήστε την κούτα και επιβεβαιώστε ότι έχετε κολλήσει καλά την εξωτερική κάτω πλευρά (βάση) με ταινία. Για πρόσθετη ενίσχυση, προσθέστε ταινία και στο εσωτερικό μέρος της κούτας, στον πυθμένα αντίστοιχα – τόσο παράλληλα με τη ραφή της κούτας όσο και κάθετα.

Γεμίστε τη βάση της κούτας με αρκετό τσαλακωμένο χαρτί ώστε να σχηματιστεί μια ασφαλής βάση. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει, πιέζοντας προς τα κάτω το χαρτί, δεν θα πρέπει να αισθανθείτε το κάτω μέρος της κούτας.

Προσθέστε επιπλέον χαρτί σε γωνίες και κενά, δεδομένου ότι θα απορροφήσει πιθανούς κραδασμούς σε περίπτωση πτώσης κάποιας κούτας.

Τυλίξτε κάθε αντικείμενο σε χαρτί, στη συνέχεια τοποθετήστε το στην κούτα, αφήνοντας αρκετό χώρο στις πλευρές και την κορυφή για ακόμη περισσότερο χαρτί.

Ελέγξτε κάθε κούτα πριν το κλείσιμο ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει κενά, καθώς είναι πιθανό να πιεστούν σημαντικά αν στοιβαχθούν και να σπάσουν. Τα όποια μικρά κενά υπάρχουν μπορείτε να τα γεμίσετε με χαρτί, με μια κουβέρτα ή με ρούχα πριν κλείσετε την κούτα.

Κλείστε κάθε κούτα με ταινία και κολλήστε της απευθείας ετικέτα με στοιχεία όπως το περιεχόμενό της και το δωμάτιο που αφορά. Τοποθετήστε την κάθε ετικέτα σε κάποια από τις πλαϊνές πλευρές της κούτας και όχι στη βάση ή την κορυφή, έτσι ώστε να είναι ορατή ανά πάσα στιγμή – ακόμη κι όταν στοιβαχθούν οι κούτες σας.

Πακετάρισμα οικιακού εξοπλισμού

Μερικά από τα είδη που λαμβάνουν τον περισσότερο χώρο στις κούτες μας και το σπίτι μας γενικότερα, είναι ο οικιακός εξοπλισμός. Να μερική βοήθεια για την καλύτερη διαχείριση του οικιακού εξοπλισμού.

Βιβλία

Πακετάρετε τα βιβλία σας στοιβάζοντας το ένα πάνω στο άλλο, από την ίδια ακριβώς πλευρά, ανά παρόμοιο μέγεθος. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα σε κάθε βιβλίο για να προστατεύσετε τα εξωφυλλά τους. Συμπληρώστε πιθανά κενά με τσαλακωμένο χαρτί συσκευασίας.

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Ελέγξτε τα εγχειρίδια των κατασκευαστών των ηλεκτρονικών σας ειδών για συμβουλές μετακίνησης – π.χ. οι εκτυπωτές απαιτούν ειδική συσκευασία.
Αφήστε τον εξοπλισμό να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν τη συσκευασία. Αφού το αποσυσκευάσετε στο νέο σας χώρο, αφήστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τον συνδέσετε.
Η πλειοψηφία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού ήχου, όπως τηλεοράσεις, DVD players και υπολογιστές, είναι καλύτερο να μετακινηθούν εντός της αρχικής συσκευασίας του κατασκευαστή. Αν δεν την έχετε, διπλό-συσκευάστε τα.
Κατά την αποσυναρμολόγηση ηλεκτρονικών ειδών με πολλά καλώδια, τοποθετήστε μικρά χρωματιστά αυτοκόλλητα σε κάθε καλώδιο και το ίδιο χρωματιστό αυτοκόλλητο όπου το καλώδιο συνδέεται με τη συσκευή για εύκολη επανασύνδεση.
Δημιουργήστε αντίγραφα όλων των αρχείων του υπολογιστή σας και αποθηκεύστε τα on line ή μεταφέρετε τα μαζί σας στο αυτοκίνητο (όχι στο πορτ-παγκάζ), ή σε σας χειραποσκευές (ώστε να διασφαλιστεί μια ασφαλής θερμοκρασία και να αποφευχθεί πιθανή βλάβη).
Στην ετικέτα κάθε κούτα που περιέχει ηλεκτρονικά αναφέρετε απλά το δωμάτιο που θα τοποθετηθεί ή το όνομα του κατόχου (ή κάτι συνθηματικό) ώστε να μειωθεί η πιθανότητα κλοπής.

Αρχεία
Μεταφέρετε τα αρχεία από το γραφείο του σπιτιού σας σε χάρτινες κούτες αρχειοθέτησης. Μεταφέρετε μαζί σας σημαντικά έγγραφα, όπως πιστοποιητικά γέννησης και διαβατήρια, για να προφυλαχθούν από ενδεχόμενη κλοπή.

Κάδρα
Ειδικά τα κάδρα σας θα πρέπει να τα τυλίξετε με αρκετά φύλλα από απορροφητικό χαρτί και να τα συσκευάσετε ανάμεσα σε μακετόχαρτο το οποίο θα εξέχει περίπου 1 εκατοστό γύρω από κάθε πλευρά του κάδρου (π.χ. για κάδρο 10x20εκ. θα χρειαστείτε 2 κομμάτια μακετόχαρτο 11x21εκ.). Παράλληλα, ασφαλίστε τις γωνίες του κάδρου με μακετόχαρτο κολλώντας το προσεκτικά με ταινία. Στο τέλος τυλίξτε το πακέτο σε χαρτί περιτυλίγματος.

Φωτιστικά
Αφαιρέστε τον ή τους λαμπτήρες, το καπέλο (αν υπάρχει) και τα αποσπώμενα εξαρτήματα του φωτιστικού σας.
Τοποθετήστε το κύριο μέρος του φωτιστικού σε όρθια θέση μέσα σε μια κούτα με καλά ενισχυμένο πάτο (π.χ. από τσαλακωμένο χαρτί).

Τυλίξτε το καπέλο σε απορροφητικό χαρτί (χαρτί συσκευασίας ποτέ) και τοποθετήστε το σε όρθια θέση σε μια ξεχωριστή κούτα, επενδυμένη με τσαλακωμένο απορροφητικό χαρτί ή πανιά.
Τυλίξτε τα υπόλοιπα τμήματα-εξαρτήματα ξεχωριστά και τοποθετήστε τα στο εσωτερικό της κούτας που περιέχει το καπέλο με ένα κομμάτι της ταινίας.

Τι να πει κανείς για τα κουζινικά είδη; Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι τα κουζινικά πολύ θα θέλαμε να μας τα ετοιμάσει κάποιος άλλος χωρίς εμείς να ασχοληθούμε καθόλου! Το ακόλουθο χέρι βοηθείας όμως θα μας λύσει «τα χέρια»!

Πακετάρισμα ειδών κουζίνας

Τι να πει κανείς για τα κουζινικά είδη; Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι τα κουζινικά πολύ θα θέλαμε να μας τα ετοιμάσει κάποιος άλλος χωρίς εμείς να ασχοληθούμε καθόλου! Το ακόλουθο χέρι βοηθείας όμως θα μας λύσει «τα χέρια»!
Φλιτζάνια, ποτήρια
Στοιβάξτε απαλά και προσεκτικά τα φλιτζάνια και τα ποτήρια σας με χαρτί περιτυλίγματος.
Όσον αφορά τα πιο ευαίσθητα από αυτά (όπως κολονάτα ποτήρια), τυλίξτε κάθε τμήμα του ξεχωριστά ώστε σε πρώτη φάση να εξέχει αρκετό χαρτί στα ευαίσθητα σημεία και έπειτα τυλίξτε καθένα από αυτά ολόκληρο σαν ένα αντικείμενο.
Τοποθετήστε τα σε όρθια θέση μέσα σε κούτες που έχετε φροντίσει να έχουν καλά προστατευμένο πάτο (με τσαλακωμένο χαρτί, κλπ). Επισημάνετε στην ετικέτα της κάθε τέτοιας κούτας ότι περιέχει "Εύθραυστα", καθώς και πια πλευρά είναι η επάνω.

Πιάτα
Τυλίξτε κάθε πιάτο με 2-3 φύλλα χαρτιού συσκευασίας μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Τοποθετήστε μερικά τυλιγμένα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο και τυλίξτε ξανά ομαδικά σε ένα πακέτο σφραγίζοντάς τα με ταινία. Τοποθετήστε τα πακέτα πιάτων σε κούτες καλά προετοιμασμένες με ασφαλή πάτο και καλύψτε κάθε κενό με τη διαδικασία γεμίσματος με τσαλακωμένο χαρτί ή πλαστική προστατευτική μεμβράνη (bubble wrap). Επισημάνετε στην ετικέτα κάθε κούτας πιάτων ότι περιέχει "Εύθραυστα", καθώς και πια πλευρά είναι η επάνω.

Μικροσυσκευές
Πακετάρετε κάθε μικροσυσκευή ξεχωριστά και τοποθετήστε την σε ξεχωριστή κούτα κοντά στις διαστάσεις της συσκευής.
Τυλίξτε κάθε συσκευή με χαρτί συσκευασίας ή/και πλαστική προστατευτική μεμβράνη, αν είναι βαριά ή εύθραυστη, και τοποθετήστε τη με τέτοιο τρόπο στην κούτα ώστε να εφαρμόζει απόλυτα. Καλύψτε τυχόν κενά με τσαλακωμένο χαρτί συσκευασίας.

Άλλα είδη κουζίνας
Τυλίξτε τις λαβές μεγάλων αντικειμένων, όπως κανάτες, με τσαλακωμένο χαρτί συσκευασίας πριν από τη συνολική συσκευασία τους.
Για να τυλίξετε μια τσαγιέρα: τυλίξτε αρχικά τη λαβή της, ακολούθως το στόμιό της και έπειτα τυλίξτε όλο τον κύριο κορμό μαζί. Τέλος, τυλίξτε ξεχωριστά το καπάκι της και τοποθετήστε το στην ίδια κούτα όπου θα έχετε τοποθετήσει αρκετό τσαλακωμένο χαρτί για να είναι ασφαλής.
Τυλίξτε με χαρτί τα μαχαίρια και τα κουταλο-πίρουνα, καθένα ξεχωριστά, και στη συνέχεια συσκευάστε τα ανά δεσμίδες σε πλαστική προστατευτική μεμβράνη. Φροντίστε για την ανάλογη σήμανση στην ετικέτα της αντίστοιχης κούτας, ώστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την από-συσκευασία τους.
Κατσαρόλες και τηγάνια πακετάρετέ τα βάσει μεγέθους σχηματίζοντας φωλιά (το ένα μέσα στο άλλο). Σφραγίστε το τελικό πακέτο-φωλιά με ταινία.
Πολύ εύθραυστα αντικείμενα θα είναι πιο ασφαλή σε διπλές κούτες. Τοποθετήστε τα τυλιγμένα με χαρτί σε μια μικρή κούτα, την οποία θα τοποθετήσετε ακολούθως σε μια μεγαλύτερη, καλύπτοντας καλά οποιοδήποτε κενό με χαρτί περιτυλίγματος.

Πακετάρετε μόνο μακράς διαρκείας τρόφιμα (π.χ. ξηρά τροφή) και βεβαιωθείτε ότι τα έχετε τοποθετήσει σε όρθια θέση.

Χρήσιμα είδη της πρώτης μέρας-νύκτας

Τελευταία, αλλά πολύ σημαντική, είναι η προετοιμασία μιας κούτας για την πρώτη μέρα-νύκτα της μετακόμισης. Τα είδη που θα τοποθετήσετε σε αυτή είναι εκείνα που θα καλύψουν τις πρώτες σας ανάγκες στο νέο σας χώρο. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι δε θα σας λείψει τίποτα!
Δημιουργήστε μια κούτα για την "πρώτη μέρα ή νύκτα" που να περιέχει όλα τα απαραίτητα. Αυτά τα αντικείμενα, πολλά από τα οποία θα χρησιμοποιείτε την τελευταία μέρα στο παλιό σπίτι σας και την πρώτη μέρα και νύκτα στο νέο, μπορούν να φορτωθούν στο φορτηγό τελευταία.
Επισημάνετε τη ή τις κούτες κατάλληλα έτσι ώστε να είναι αντίστοιχα η πρώτη κουτιά που θα κατεβάσετε από το φορτηγό.
Μην ξεχνάτε ότι είδη αξίας και έγγραφα, θα πρέπει πάντα να μεταφέρονται επάνω σας και όχι σε κούτες.
Η λίστα σας λοιπόν είναι:
Βασικά εργαλεία

Κλινοσκεπάσματα για κάθε κρεβάτι

Μια αλλαξιά ρούχα για κάθε μέλος της οικογένειας

Είδη καθαρισμού

Πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα

Φακός

Μικρές λάμπες (πορτατίφ)

Κουτί πρώτων βοηθειών (γάζες, επιθέματα τραυματισμού, παυσίπονα)

Χαρτοπετσέτες και χαρτί τουαλέτας

Μακράς διάρκειας σνακ (ξηρά τροφή)

Τηλέφωνο

Είδη περιποίησης & καλλωπισμού

Πετσέτες

Παιχνίδια για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα

Σακούλες απορριμμάτων

 

Μεταφορές Αθήνα Πάτρα

Μεταφορές Αθήνα Πάτρα

Μεταφορές Αθήνα Πάτρα. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει συγκέντρωση, περισυλλογή εμπορευμάτων από όλο το Νομό Αττικής και στην συνέχεια εντός 48 ωρών την διανομή τους σε όλο το σε διαφορές περιοχές του Νομού Αχαϊας. Οι τιμές μας είναι από τις πιο οικονομικές. Διαθέτουμε ιδιόκτητο χώρο αποθηκευτικό στην οδό Λυκαβηττού στο ΑιγάλεωΜεταφορές μετακομίσεις στις καλύτερες τιμές από τη μεταφορική ΔρομείςΜεταφορές από Αθήνα προς όλες τις παρακάτω περιοχές: Αιγείρα, Κράθιο, Ποροβίτσα, Τράπεζα Αιγίου, Ακράτα, Ανω Ακράτα, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό, Ελαιώνας Αιγίου, Ροδιά Αιγίου, Νικολάικα, Τέμενη Αιγίου, Αίγιο, Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Λόγγος, Καμάρες Αιγίου, Λαμπήρι, Παναγοπούλα, Κάτω Ροδινή, Ψαθόπυργος, Άγιος Βασίλειος, Άκταιο, Ρίο, Πάτρα Μεταφορές μετακομίσεις Αθήνα Κόρινθος. Αναλαμβάνουμε μεταφορές μετακομίσεις από Αθήνα προς Κόρινθος – Μεταφορική Δρομείς, αναλαμβάνουμε μεταφορές, μετακομίσεις & μεταφορές δεμάτων από Αθήνα προς όλη την Κορινθία σε τιμές χαμηλές. Ακόμη και σε αυτή την εποχή που κάποιοι κάνουν τα πάντα μόνοι τους, πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε επαγγελματικές εταιρείες μετακομίσεων προκειμένου να μετακομίσουν προς ένα νέο σπίτι ή γραφείο. Πρακτορείο μεταφορών Αχαϊας Είτε μεταφέρετε τα υπάρχοντα ενός διαμερίσματος από τη μια πόλη στην άλλη, είτε μεταφέρετε τον εξοπλισμό μιας μεγάλης επιχείρησης σε καινούρια γραφεία ή εγκαταστάσεις, υπάρχει η Μεταφορική Δρομείς για να ανταποκριθεί σε όλες σας τις ανάγκες. Εμπιστευτείτε τη φήμη της μεταφορικής » Δρομείς » για Μετακομίσεις και επιλέξτε τους πλέον ειδικούς στον χώρο. Οι συστάσεις των εκατοντάδων ικανοποιημένων πελατών μας μπορεί να είναι εξίσου ένας πολύτιμος παράγοντας στην επιλογή σας. Μην ξεχνάτε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα απαιτούν ειδική αντιμετώπιση, την οποία η μεταφορική Δρομείς μπορεί να σας προσφέρει με αξιοπιστία. Εύθραυστα αντικείμενα, έργα τέχνης, μεγάλα μουσικά όργανα και άλλα πολύτιμα ή εξειδικευμένα αντικείμενα απαιτούν προσεκτική συσκευασία και μεταφορά από ειδικούς. Με τη Μεταφορική Δρομείς αισθάνεστε ασφάλεια και σιγουριά, από τη στιγμή που τα υλικά αλλά και η ίδια η συσκευασία ακολουθούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές, κάνοντας έτσι την μετακόμισή σας αξιόπιστη και υπεύθυνη. Μεταφορές Αθήνα Πάτρα. Ένα βασικό στοιχείο για μια επιτυχημένη μετακόμιση είναι τα οικιακά αγαθά να συσκευάζονται αποτελεσματικά, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και μέσα στο φορτηγό μεταφοράς. Χρησιμοποιώντας τις επαγγελματικές υπηρεσίες της Μεταφορικής Δρομείς διατηρείτε το κόστος της μετακόμισης σας σε χαμηλά επίπεδα, διασφαλίζετε την ασφαλή μεταφορά σε όλα τα πολύτιμα αντικείμενά σας και έχετε εγγύηση για την προσεκτική παράδοση των οικοσκευών ή του επαγγελματικού σας εξοπλισμού. Καλέστε μας τώρα για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την μετακόμιση σας και συμβουλευτείτε τους ειδικούς στις μετακομίσεις! Μεταφορές μετακομίσεις Αθήνα Πάτρα! Μεταφορές Αθήνα Πάτρα από τη μεταφορική Δρομείς.

Μεταφορές Αθήνα Κόρινθος

Μεταφορές Αθήνα Κόρινθος

Μεταφορές Αθήνα Κόρινθος. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει συγκέντρωση, περισυλλογή εμπορευμάτων από όλο το Νομό Αττικής και στην συνέχεια εντός 48 ωρών την διανομή τους σε όλο το Νομό Κορινθίας. Οι τιμές μας είναι από τις πιο οικονομικές. Διαθέτουμε ιδιόκτητο χώρο αποθηκευτικό στην οδό Λυκαβηττού στο ΑιγάλεωΜεταφορές μετακομίσεις στις καλύτερες τιμές από τη μεταφορική Δρομείς. Μεταφορές από Αθήνα προς όλες τις παρακάτω περιοχές: Νέα Πέραμος, Μέγαρα, Κινέτα, Αγίους Θεοδώρους, Ίσθμια, Λουτρά ωραίας Ελένης, Κεχριές, Αλμυρή, Εξαμίλια, Σολωμός, Άγιος Βασίλειος, Χιλιομόδι, Λουτράκι, Κόρινθος, Άσσος, Λέχαιο, Περιγιάλι, Βραχάτι, Κοκκώνι, Βέλο, Ζευγολατιό, Κίατο, Δημηνίο, Μελίσσι, Συκιά, Ξυλόκαστρο, Καμάρι, Κάτω Λουτρό, Κάτω Πίτσα, Λυκοποριά, Λυγιά, Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια. Μεταφορές μετακομίσεις Αθήνα Κόρινθος. Αναλαμβάνουμε μεταφορές μετακομίσεις από Αθήνα προς Κόρινθος – Μεταφορική Δρομείς, αναλαμβάνουμε μεταφορές, μετακομίσεις & μεταφορές δεμάτων από Αθήνα προς όλη την Κορινθία σε τιμές χαμηλές. Ακόμη και σε αυτή την εποχή που κάποιοι κάνουν τα πάντα μόνοι τους, πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε επαγγελματικές εταιρείες μετακομίσεων προκειμένου να μετακομίσουν προς ένα νέο σπίτι ή γραφείο. Πρακτορείο μεταφορών Κορινθίας Είτε μεταφέρετε τα υπάρχοντα ενός διαμερίσματος από τη μια πόλη στην άλλη, είτε μεταφέρετε τον εξοπλισμό μιας μεγάλης επιχείρησης σε καινούρια γραφεία ή εγκαταστάσεις, υπάρχει η Μεταφορική Δρομείς για να ανταποκριθεί σε όλες σας τις ανάγκες. Εμπιστευτείτε τη φήμη της μεταφορικής » Δρομείς » για Μετακομίσεις και επιλέξτε τους πλέον ειδικούς στον χώρο. Οι συστάσεις των εκατοντάδων ικανοποιημένων πελατών μας μπορεί να είναι εξίσου ένας πολύτιμος παράγοντας στην επιλογή σας. Μην ξεχνάτε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα απαιτούν ειδική αντιμετώπιση, την οποία η μεταφορική Δρομείς μπορεί να σας προσφέρει με αξιοπιστία. Εύθραυστα αντικείμενα, έργα τέχνης, μεγάλα μουσικά όργανα και άλλα πολύτιμα ή εξειδικευμένα αντικείμενα απαιτούν προσεκτική συσκευασία και μεταφορά από ειδικούς. Με τη Μεταφορική Δρομείς αισθάνεστε ασφάλεια και σιγουριά, από τη στιγμή που τα υλικά αλλά και η ίδια η συσκευασία ακολουθούν πολύ αυστηρές προδιαγραφές, κάνοντας έτσι την μετακόμισή σας αξιόπιστη και υπεύθυνη. Μεταφορές Κορινθίας. Ένα βασικό στοιχείο για μια επιτυχημένη μετακόμιση είναι τα οικιακά αγαθά να συσκευάζονται αποτελεσματικά, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και μέσα στο φορτηγό μεταφοράς. Χρησιμοποιώντας τις επαγγελματικές υπηρεσίες της Μεταφορικής Δρομείς διατηρείτε το κόστος της μετακόμισης σας σε χαμηλά επίπεδα, διασφαλίζετε την ασφαλή μεταφορά σε όλα τα πολύτιμα αντικείμενά σας και έχετε εγγύηση για την προσεκτική παράδοση των οικοσκευών ή του επαγγελματικού σας εξοπλισμού. Καλέστε μας τώρα για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την μετακόμιση σας και συμβουλευτείτε τους ειδικούς στις μετακομίσεις! Μεταφορές μετακομίσεις Αθήνα Κόρινθος! Μεταφορές Κορινθίας από τη μεταφορική Δρομείς.

Μετακομίσεις

Προετοιμασία μετακόμισης

Πως να οργανώσω την μετακόμιση μου: τι χρειάζεται, συμβουλές για να κάνετε τη μετακόμιση σας με ευκολία

Πως να κάνω μετακόμιση

Αλλάζετε σπίτι και σας φαίνεται η μετακόμιση βουνό; Δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και που να τελειώσετε; Μην ανησυχείτε, γιατί στον χρήσιμο οδηγό μετακόμισης που θα βρείτε στο παρόν άρθρο έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας λύσουμε τα χέρια.

Είτε πρόκειται για σπίτι που θα νοικιάζετε, είτε για ένα σπίτι που αγοράσατε, η μετακόμιση είναι ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά και απαραίτητο.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να κάνετε την ζωή σας εύκολη, και την μεταφορά αν όχι παιχνιδάκι, τουλάχιστον μια πιο ευχάριστη διαδικασία.

Το κεφάλαιο μετακόμιση αποτελείται από τις εξής επιμέρους ενότητες:
Πριν την μετακόμιση (προετοιμασία μετακόμισης
Πακετάρισμα και ξεσκαρτάρισμα
Μεταφορά επίπλων και εξοπλισμού
Ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση

Η προετοιμασία της μετακόμισης

Μετακόμιση
Μετακόμιση

Ξεκινάμε με το κομμάτι της προετοιμασίας, δηλαδή με όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν την μετακόμιση σας. Και επειδή δεν είναι και λίγα καλό είναι να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε όσο πιο νωρίς μπορείτε. Ακόμη και ένα μήνα πριν την ημέρα της μετακόμισης σας.

Μεταφορά ή αλλαγή διεύθυνσης ρεύματος, νερού και τηλεφώνου

Το μόνο, ή έστω κάτι από αυτά που δεν θα θέλατε να σας συμβούν στο νέο σας σπίτι, είναι να μπείτε και να μην έχετε φως νερό και τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη διακοπή και επανενεργοποίηση στη νέα διεύθυνση. Διακόψετε έγκαιρα και κάντε μεταφορά σε φως, νερό, τηλέφωνο
Και αν η μεταφορά της ΔΕΗ είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη διαδικασία (παίρνει 1-2 μέρες), η μεταφορά του νερού (ανάλογα με την περιοχή) ή η μεταφορά της τηλεφωνικής σας γραμμής μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο περιμένατε ή αρχικά υπολογίζατε.

Το τηλέφωνο για παράδειγμα, είτε πρόκειται για την Cosmote, είτε για κάποιο άλλο πάροχο, πχ Cyta, Vodafone, NOVA κλπ, συνήθως παίρνει αρκετό χρόνο που μπορεί να φτάσει και τις 20 μέρες ή σε ειδικές περιπτώσεις μέχρι και τους 2 μήνες! Άρα όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη διαδικασία, τόσο το καλύτερο.

Επομένως φροντίστε να ενημερώσετε το συντομότερο τις εμπλεκόμενες εταιρίες για να είστε σίγουροι ότι θα είναι όλα εντάξει την πρώτη σας μέρα στο νέο σας σπίτι.

Ενημέρωση για αλλαγή διεύθυνσης

Μπορεί να φαίνεται άσχετο με το θέμα της μετακόμισης, αλλά καλό είναι να έχετε κατά νου ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που πρέπει να ενημερώσετε για την αλλαγή της διεύθυνσης σας.

Εκτός φυσικά από τις εταιρίας κοινής ωφέλειας που αναφέραμε πιο πάνω, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε μια σειρά από φορείς όπως την εφορία, τις τράπεζες, τον ασφαλιστικό σας φορέα κλπ, καθώς και τον εργοδότη σας. Ενημερώστε τις διάφορες υπηρεσίες για τη νέα σας διεύθυνση.
Επίσης φροντίστε να ενημερώσετε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας για να σας στείλει τον λογαριασμό στη νέα σας διεύθυνση, και γενικά οποιονδήποτε άλλον από τον οποίο δέχεστε αλληλογραφία (πχ συνδρομές, φίλους κλπ).

Κάντε ότι εργασίες χρειάζεται πριν μπείτε στο σπίτι

Αν πρόκειται να κάνετε κάποια σειρά από εργασίες, ακόμη και αν δεν είναι ολόκληρη ανακαίνιση αλλά ένα απλό βάψιμο για παράδειγμα, καλό είναι να το κάνετε πριν μπείτε στο σπίτι.

Εκτός του ότι δεν θα είναι βολικό να έχετε τα μαστόρια μέσα στο σπίτι, όλες οι εργασίες (και το απαραίτητο καθάρισμα μετά) γίνονται ευκολότερα σε ένα άδειο σπίτι, παρά σε ένα σπίτι γεμάτο με έπιπλα.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως είναι προτιμότερο ακόμη και να αναβάλλετε για λίγο την μετακόμιση, και για λόγους ευκολίας, αλλά και για να κάνετεσωστά τις όποιες αλλαγές στο νέο σας σπιτικό.

Καθάρισμα του νέου σπιτιού

Εδώ χρειάζεται υπομονή και συνεργασία. Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είστε που μπαίνετε στο νέο σας σπίτι, αυτό ίσως απαιτεί να "ιδρώσετε" για να το απολαύσετε περισσότερο.

Στο καθάρισμα του νέου σας σπιτιού επιστρατεύστε όσες περισσότερες γυναίκες μπορείτε. Μανάδες, θείες, φίλες κλπ μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν θαύματα είτε με τη δική σας καθοδήγηση, είτε χωρίς αυτή. Καθαρίστε καλά πριν μπείτε στο νέο σπίτι
Αν πάλι δεν έχετε κάποιον που θα μπορέσει να σας βοηθήσει στο δύσκολο αυτό έργο, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο καθαρισμού. Θα καθαρίσουν τέλεια το νέο σας σπίτι ή διαμέρισμα και θα σας κοστίσει λιγότερο από όσο πιθανόν φαντάζεστε.

Τακτοποιήστε εκκρεμότητες στο παλιό σπίτι

Πληρώστε κοινόχρηστα, λογαριασμούς και τακτοποιήστε όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες στο προηγούμενο σας σπίτι. Καλό είναι να αφήσετε σε κάποιον γείτονα ή στον διαχειριστή (αν πρόκειται για πολυκατοικία) τα στοιχεία της νέας σας διεύθυνσης και φυσικά κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έτσι, αν έρθει κάποιος λογαριασμός που δεν είχατε υπολογίσει ή γενικά ξεχασμένη αλληλογραφία, να μπορούν να σας βρουν για να σας την παραδώσουν.

Προμηθευτείτε υλικά συσκευασίας για τη μετακόμιση σας

Η μετακόμιση χρειάζεται πολλά υλικά συσκευασίας. Αλλά όταν λέμε πολλά εννοούμε πραγματικά πολλά. Αν νομίζετε ότι θα χρειαστείτε έναν αριθμό από χαρτοκιβώτια (κούτες) τότε πάρτε τα διπλάσια!Π άρτε πολλές κούτες για μετακόμιση.
Κοιτάξτε σε γειτονικά μαγαζιά (κυρίως σούπερ μάρκετ) και ζητήστε να σας τις φυλάξουν καθαρές όταν θα έχουν παραλαβή προϊόντων για να περάσετε να τις πάρετε. Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε κιβώτια συσκευασίας από μαγαζιά με τέτοια είδη, αλλά συνήθως δεν χρειάζεται να το κάνετε γιατί θα βρείτε σχετικά εύκολα.

Επίσης μην τσιγκουνευτείτε την ταινία συσκευασίας. Πάρτε τουλάχιστον δύο, αφενός για να μπορείτε να πακετάρετε δύο άτομα ταυτόχρονα, και αφετέρου γιατί η μία δεν πρόκειται να φτάσει. Ούτως ή άλλως οι ταινίες αυτές είναι αρκετά οικονομικές. Αν έχετε και την ειδική συσκευή που εφαρμόζει πάνω και την κόβει αυτόματα ακόμη καλύτερα. Η ταινία πρέπει να ρέει άφθονη στη μετακόμιση
Μην ξεχάσετε να πάρετε και αρκετά μέτρα αεροπλάστ (ναι υπάρχει όνομα τελικά για αυτό το διάφανο πλαστικό με τις φουσκαλίτσες που τις σπάμε σαν δαιμονισμένοι) ή χαρτόνι συσκευασίας για να τυλίξετε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Και τέλος αρχίστε να κρατάτε τις εφημερίδες και τα περιοδικά γιατί θα σας χρειαστούν για το τύλιγμα των υαλικών (πιάτων, ποτηριών κλπ).

Πακετάρισμα και ξεσκαρτάρισμα

Επόμενο μεγάλο βήμα μιας μετακόμισης είναι το κομμάτι της συσκευασίας, το λεγόμενο πακετάρισμα. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φέρετε σε πέρας αυτήν την σχετικά επίπονη διαδικασία όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε

Μια μετακόμιση είναι η καλύτερη αφορμή για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα. Μαζεύοντας τα υπάρχοντα σας θα βρείτε πολλά ξεχασμένα αντικείμενα που είτε δεν τα χρησιμοποιήσατε ποτέ, είτε έχετε πάψει από καιρό να χρησιμοποιείτε.

Αυτά μπορεί να είναι ρούχα, παπούτσια, τσάντες κλπ, αλλά μπορεί να είναι και παλιά βιβλία, διακοσμητικά, CD και γενικά διάφορα αντικείμενα. Αν μπορείτε να χαρίσετε κάποια σε φίλους ή οπουδήποτε αλλού απλά κάντε το. Κάτι που δεν χρησιμοποιήσατε για πάνω από 3 χρόνια πολύ δύσκολα θα το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα χαρίστε παλιά βιβλία που έχετε διαβάσει και δεν χρειάζεστε πια σε μια βιβλιοθήκη. Έτσι και αυτά θα πιάσουν τόπο κι εσείς θα τα ξεφορτωθείτε. Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια

Πακετάρετε σε δόσεις

Όλο μαζί το πακετάρισμα (μονορούφι που λένε) δεν βγαίνει εύκολα. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά θα ζοριστείτε πολύ και θα σας φανεί βουνό. Για να τα αποφύγετε λοιπόν όλα αυτά, πάρτε το χρόνο σας και μαζέψτε τα αντικείμενα σας λάου λάου... Ξεκινήστε το πακετάρισμα 1 μήνα πριν. Αυτό προϋποθέτει να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς. Αφού ξέρετε ότι θα μετακομίσετε ξεκινήστε να πακετάρετε τα πρώτα κομμάτια (σίγουρα όχι αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο) ακόμη και ένα μήνα πριν. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα σας λύσει τα χέρια.

Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον λίγο ελεύθερο χρόνο που ίσως έχετε μέσα στην μέρα και δεν θα χρειαστεί να βρείτε μαζεμένο χρόνο για το πακετάρισμα!

Προσοχή στα εύθραυστα αντικείμενα

Τυλίξτε προσεκτικά τα γυάλινα και γενικά τα εύθραυστα αντικείμενα όπως πχ πιάτα, ποτήρια, κούπες, πορσελάνες κλπ ή και κάποια διακοσμητικά για να τα προστατέψετε από το σπάσιμο κατά την μεταφορά. Τυλίξτε καλά ότι σπάει εύκολα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα από παλιές εφημερίδες και περιοδικά ή και κομμάτια από αεροπλάστ στη βάση και στη κορυφή κάθε κιβωτίου. Επίσης, για τα εξαιρετικά εύθραυστα αντικείμενα, αντί για κούτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά κουτιά φύλαξης αντικειμένων που παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

Σε όλα αυτά τα κουτιά, καλό είναι να γράψετε και τη λέξη εύθραυστο σε αρκετά σημεία για να βεβαιωθείτε ότι όποιος κουβαλήσει την κούτα θα το δει.

Γράψτε πάνω στις κούτες ή κολλήστε ετικέτες

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ανοίξετε όλες τις κούτες για να βρείτε ένα αντικείμενο ή να πηγαίνετε τις κούτες βόλτες πέρα δώθε για να ταξινομήσετε τα πράγματα μετά από τη μετακόμιση. Για αυτό γράψτε πάνω στα κιβώτια. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει ανάλογα με:

Το περιεχόμενο (πχ γυαλικά, ρούχα, βιβλία κλπ),

Το δωμάτιο για το οποίο προορίζονται (πχ κουζίνα, μπάνιο, κρεβατοκάμαρα κλπ) ή

Και με τα δύο

Γράψτε με μαρκαδόρο πάνω στις κούτες
Τον χρόνο που θα ξοδέψετε για την ταξινόμηση αυτή θα τον κερδίσετε πολλαπλάσιο κατά την τακτοποίηση. Επιπλέον, θα μπορείτε να βάλετε τις κούτες και τα πράγματα στο δωμάτιο στο οποίο προορίζονται, γλιτώνοντας περιττές βόλτες και έξτρα κουβαλήματα.

Πακετάρισμα - αμπαλάζ επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών

Τα ογκώδη αντικείμενα όπως τα βαριά έπιπλα (κρεβάτια, ντουλάπες, τραπέζια κλπ) και οι ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια κλπ) θέλουν κι αυτά την ανάλογη μεταχείριση για να φτάσουν ακέραια στον προορισμό τους που δεν είναι άλλος από το νέο σας σπίτι.

Εννοείται πως οτιδήποτε ξεμοντάρεται (λύνεται), καλό είναι να το λύσετε και να το ξανασυναρμολογήσετε στο νέο σας χώρο. Εκτός του ότι θα γίνει πιο εύκολη η μεταφορά, καθώς θα έχετε μικρότερο βάρος και όγκο, επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε και τις ζημιές που είναι πιθανόν να πάθουν τα έπιπλα σας.

Τυλίξτε τα έπιπλα με το ειδικό χαρτόνι συσκευασίας, με το ειδικό πλαστικό (αεροπλάστ) ή με ζελατίνα (σαν αυτή που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια) για να αποφύγετε φθορές. Επίσης, καλό είναι να κολλήσετε χοντρά κομμάτια από χαρτόνι στις γωνίες, οι οποίες είναι συνήθως τα πρώτα σημεία που εμφανίζουν χτυπήματα κατά την μεταφορά. Προστατέψτε τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά τυλίγοντας τα καλά
Αν το έπιπλο που πρόκειται να μεταφέρετε έχει πόρτες ή συρτάρια που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να αφαιρέσετε κλείστε τα οπωδήποτε με ταινία. Αποφύγετε όμως την απλή κολλητική ταινία (διάφανη ή καφέ) γιατί έχει συνήθως ισχυρή κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά ή να αφήσει σημάδι στο αντικείμενο.

Για αυτή την δουλειά είναι ιδανική η χαρτοταινία που χρησιμοποιούμε πχ στο βάψιμο. Δεν αφήνει καθόλου σημάδια και κολλάει πολύ ικανοποιητικά. Ότι πρέπει δηλαδή.

Όσον αφορά στις ηλεκτρικές συσκευές αυτές δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη συσκευασία, εκτός ίσως από τις πιο ευαίσθητες (πχ τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ.

Για τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες κλπ) φροντίστε να βρείτε κάποιον γνωστό (κατά προτίμηση ηλεκτρολόγο) που θα μπορεί να σας βοηθήσει με τις συνδέσεις και τις αποσυνδέσεις, αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αν θέλετε πάντως να είστε 100% σίγουροι φωνάξτε κάποιον ειδικό. Θα σας κοστίσει κάτι λίγο, αλλά θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Πακετάρισμα ρούχων

Το πακετάρισμα των ρούχων είναι σχετικά εύκολο, αν και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να το κάνουν ακόμη πιο εύκολο. Εσείς το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι προτιμάτε καθώς έχετε δυο επιλογές:

Ευκολία στη μεταφορά και χαμηλό κόστος

Ευκολία στην τακτοποίηση

Αν προτιμάτε για παράδειγμα ευκολία στην αποθήκευση και την μεταφορά και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, τότε μπορείτε να βάλετε τα ρούχα σας σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών που είναι και ανθεκτικές και χωράνε και πολύ πράμα. Έτσι κι αλλιώς τα ρούχα είναι ελαφριά οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα στην μεταφορά.

Αν πάλι προτιμάτε την ευκολία στην τακτοποίηση στο νέο σας σπίτι τότε ίσως αξίζει να ψάξετε τις λεγόμενες χαρτοντουλάπες ή αλλιώς χάρτινες ντουλάπες ή γκαρνταρόμπες. Στην ουσία πρόκειται για μεγάλα και ψηλά χαρτοκιβώτια (πχ σαν αυτά των ψυγείων) με τη διαφορά ότι διαθέτουν κανονικά μία ράγα ντουλάπας για να κρεμάσετε τα είδη ρουχισμού σας.

Ντουλάπα χάρτινη ειδικά για ρούχα

Έτσι η τακτοποίηση γίνεται παιχνιδάκι καθώς όταν φτάσουν τα ρούχα στο νέο σας σπίτι απλώς τα ξεκρεμάτε από την χάρτινη ντουλάπα και τα κρεμάτε στην κανονική! Τόσο απλά! και φυσικά γλιτώνετε και το σιδέρωμα, πράγμα σημαντικό μιας και θα έχετε ένα σωρό άλλα πράγματα για να τακτοποιήσετε...

Η λύση αυτή είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει έρθει και στη χώρα μας.

Φτιάξτε μια βαλίτσα με προσωπικά είδη

Σκεφτείτε έξυπνα και δείτε την μετακόμιση σαν κάποιο ταξίδι. Σίγουρα θα θέλετε να έχετε μαζί σας κάποια προσωπικά είδη όπως πχ μια-δυο αλλαξιές ρούχα, την οδοντόβουρτσα σας, ένα ζευγάρι παπούτσια μερικά παυσίπονα ή άλλα φάρμακα που πιθανόν παίρνετε, κάποια είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο τώρα, αλλά η βαλίτσα αυτή θα σας λύσει τα χέρια όταν έρθει η ώρα, μιας και το να βρείτε την οδοντόβουρτσα σας μέσα στις κούτες του μπάνιου ή μια φανέλα μέσα στο ρουχομάνι, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Το κομμάτι της μεταφοράς

Ένα επίσης μεγάλο, δύσκολο και σημαντικό μέρος μιας μετακόμισης είναι φυσικά και το κομμάτι της μεταφοράς των αντικειμένων, κι αυτό γιατί χρειάζονται χέρια. Πολλά χέρια. Αλλά και σωστός προγραμματισμός. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Βρείτε άτομα να βοηθήσουν με το κουβάλημα

Μαζέψτε φίλους και συγγενείς (κατά προτίμηση άντρες) για να αναλάβουν το δύσκολο έργο του κουβαλήματος, το γνωστό και ως χαμαλίκι. Θυμηθείτε ότι όσο πιο πολλοί, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσετε και τόσο λιγότερο θα κουραστείτε. Επίσης με την παρέα, βγαίνει και η δουλειά πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά. Φωνάξτε παρέα για το κουβάλημα και τη μεταφορά
Φροντίστε να ανταμείψετε καλά αυτούς που θα σας βοηθήσουν με το κουβάλημα. Και δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από ένα ωραίο τραπέζι με σουβλάκια και μπύρες. Έτσι θα έχουν και κίνητρο για να τελειώσουν και πιο γρήγορα.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε γνωστούς και συγγενείς απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο. Συνήθως με ένα ποσό γύρω στα 200-300 ευρώ θα κάνετε την δουλειά σας και με το παραπάνω, ανάλογα φυσικά και με το πόσο μεγάλη είναι η πραμάτεια σας.

Βρείτε φορτηγό

Πάντα σε κάθε παρέα ή μέσα στο σόι θα υπάρχει ένας φίλος ή ένας θείος με ένα φορτηγάκι. Φροντίστε να το δανειστείτε για να γλιτώσετε το κόστος που θα σήμαινε το να πάρετε κανονικό φορτηγό.

Ακόμη και με ένα αγροτικό μπορείτε να κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να πάρετε και ένα μουσαμά για να σκεπάσετε τα πράγματα γιατί ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον βρει μια ξαφνική βροχή. Ψάξτε για φορτηγάκι στον κύκλο σας
Αν δεν βρίσκετε φορτηγάκι δωρεάν, θα πρέπει να υπολογίσετε και ένα κόστος γύρω στα γύρω στα 100 ευρώ μόνο για το αυτοκίνητο (το κόστος για το κουβάλημα αν χρειαστεί πάει συνήθως έξτρα).

Ξεκινήστε με τα βαριά και ογκώδη αντικείμενα

Έπιπλα όπως ντουλάπες, κρεβάτια σύνθετα κλπ ή οι μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές όπως είναι πχ το ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα και το πλυντήριο, καλό είναι να μεταφερθούν με το πρώτο δρομολόγιο.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα ογκώδη αυτά αντικείμενα σε έναν άδειο χώρο, παρά σε έναν χώρο γεμάτο με κούτες όπου θα πρέπει να κάνετε διάφορα ζικ ζακ ή σλάλομ για να τις αποφύγετε.

Ξεκινήστε πολύ νωρίς το πρωί

Δε λέμε, καλή η ξεκούραση και ο ύπνος, αλλά η μετακόμιση είναι δουλειά που πρέπει να γίνει πρωί με τη δροσούλα. Μάλιστα όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τόσο νωρίτερα θα τελειώσετε κιόλας οπότε τόσο το καλύτερο μιας και δεν είναι και ότι καλύτερο να σας πιάσει η ζέστη (ιδίως το καλοκαίρι) ή το βράδυ (αν μετακομίζετε χειμώνα).

Φανταστείτε να μην έχει συνδεθεί ακόμη το ρεύμα στο καινούργιο σας σπίτι. Θα είναι πολύ δύσκολο να κάνετε μετακόμιση χωρίς να κουτουλάτε πάνω σε κούτες και έπιπλα...

Βρείτε ένα καροτσάκι κάβας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει

Τα καροτσάκια αυτά είναι εκείνα με τις δύο ρόδες πάνω στα οποία βάζουν τα κιβώτια με τις μπύρες στις κάβες και στα σούπερ μάρκετ. Είναι πολύ βολικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για το κουβάλημα είτε των κιβωτίων με τα πράγματα, είτε των συσκευών όπως πχ το ψυγείο ή το πλυντήριο. Ένα καρότσι βοηθάει πολύ στο κουβάλημα
Σκεφτείτε τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Πχ ένα ζευγάρι γάντια εργασίας ίσως φανούν χρήσιμα στο κουβάλημα κάποιων βαριών επίπλων ή όταν χρειαστεί να σφίξετε τους ιμάντες ή τα σχοινιά στο φορτηγό.

Αναλάβετε την επίβλεψη της μετακόμισης

Αν πάρετε συνεργείο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσετε τα έπιπλα και τα πράγματα σας στο έλεος του θεού ή καλύτερα των μεταφορέων. Καλό είναι να είστε από πάνω τους για να προλάβετε πιθανά ατυχήματα με τα πιο εύθραυστα αντικείμενα.

Αν πάλι αναθέσετε το έργο της μετακόμισης σε συγγενείς και φίλους, καλό είναι να αναλάβετε εσείς την επίβλεψη, για να τους βάζετε σε ρυθμό και σε τάξη προκειμένου να τελειώσετε κατά το δυνατόν γρηγορότερα. Θα κάνετε φυσικά και την πλάκα σας, αλλά κάποια στιγμή καλό θα ήταν να τελειώσετε και την μετακόμιση. Επιβλέψτε για να πάνε όλα καλά

Ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση των αντικειμένων

Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο, αυτό σημαίνει ότι το δύσκολο έργο της μετακόμισης στέφθηκε με επιτυχία. Φυσικά τα βάσανα σας δεν τελείωσαν ακόμη. Κι αυτό γιατί όπως βάλατε τα πράγματα μέσα στις κούτες, έτσι πρέπει και να τα βγάλετε.

Φυσικά, όσο πιο πιστά έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω tips και τις συμβουλές αυτού του οδηγού σχετικά με το πακετάρισμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι και το ξεπακετάρισμα, μιας και θα έχετε τις κούτες στα σωστά δωμάτια και θα πρέπει απλά να βγάλετε τα πράγματα και να τα τακτοποιήσετε.

Όπως και να 'χει το συμμάζεμα όλων αυτών των πραγμάτων που θα βγάλετε από τις κούτες είναι μια δουλειά που απαιτεί κόπο και χρόνο για αυτό εξοπλιστείτε με υπομονή και πάρτε τον χρόνο σας. Ξεπακετάρετε με την ησυχία σας
Ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς, αλλά όχι αυτούς που σας βοήθησαν με το πακετάρισμα ή και το κουβάλημα. Χώστε και κανέναν άλλον!

Πέρα από την πλάκα, το ιδανικό είναι να έχετε εσείς τον απόλυτο έλεγχο του ξεπακεταρίσματος και ιδίως του συμμαζέματος προκειμένου να ξέρετε που θα βρίσκεται το καθετί που θα έχετε στο νέο σας σπίτι.

Για μεταφορές μετακομίσεις επιλέξτε τη μεταφορική Δρομείς

Κόστος μεταφοράς και μετακόμισης

Εκτίμηση κόστους μετακόμισης

Η επίσκεψη εκτιμητή είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας πριν την πραγματοποίηση μιας μεταφοράς. Οποιαδήποτε εταιρεία μεταφορών μετακομίσεων λειτουργεί επαγγελματικά και σωστά προτού πραγματοποιήσει την εκτίμηση κόστους μετακόμισης και πριν αναλάβει μια μετακόμιση πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Η επίσκεψη του εκτιμητή κρίνετε αναγκαία μιας και θα πρέπει να γίνει έλεγχος, στον τρόπο πρόσβασης στον χώρο, στο αν υπάρχει ανάγκη χρήσης ανυψωτικού μηχανήματος, στο είδος των αντικειμένων που θα μεταφερθούν, στον όγκο των αντικειμένων και σε τυχόν ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Ο έλεγχος του εκτιμητή πάνω απ’ όλα αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου και στην εκτέλεση μιας μετακόμισης με τον ασφαλέστερο, ταχύτερο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Εμείς στην Μεταφορική Δρομείς διαθέτουμε έμπειρους εκτιμητές που είναι πάντοτε στην διάθεση σας! Η επίσκεψη εκτιμητή από την Μεταφορική Δρομείς είναι εντελώς δωρεάν για την δική σας διευκόλυνση και ταχύτερη εξυπηρέτηση!